Tuotteita ei ole vielä saatavilla
Pysy kuulolla! Lisää tuotteita näytetään täällä sitä mukaa kuin niitä lisätään.
Suodata
Liputukseen ja verkkokauppaan liittyviä kysymyksiä
Tuotteita ei ole vielä saatavilla
Pysy kuulolla! Lisää tuotteita näytetään täällä sitä mukaa kuin niitä lisätään.
Mistä tiedän, että lippuni on valmistettu Suomessa ?
Suomessa valmistetussa tuotteessa lukee etiketissä Made in Finland tai Valmistettu Suomessa. Jos niitä ei löydy, on todennäköistä, että lippu on valmistettu ulkomailla.
Miten kotimaiset liput voivat olla jopa edullisempia kuin rautakaupassa myytävät Kiinassa valmistetut liput?
Verkkokaupassa myymämme liput ovat itse valmistamiamme, joten välikäsien katteet jäävät pois. Hyödynnämme tuotannossamme modernia painotekniikkaa, minkä ansiosta tuotteiden valmistuskustannukset on saatu alhaisiksi.
Mistä tiedän, että Suomen lipussani on oikea väri ?
Lipun oikea väri määritetään mittaamalla. Printscorpion tuotannossa oikea väri varmistetaan spektrofotometrisellä mittauksella. Jos käytössäsi on Pantonen Coated -kartta, oikea väri on ulkovalossa (D65) tarkasteltuna 294 C ja 286 C välissä.
Mistä tiedän, kuinka korkea lipputanko minulla on ?
Tangon korkeuden mittaamiseen tarvitaan n. 30 cm pitkä muoviviivotin ja kaveri. Kaverin voi korvata myös pätkällä värillistä teippiä.
Laita kaveri seisomaan lipputangon viereen ja kävele noin 15 metrin päähän tangosta. Aseta viivotin eteesi siten, että 0-kohta on tangon alapäässä. Paina mieleesi lukemat kaverin korkeudesta ja tangon kokonaiskorkeudesta. Näin saat laskettua kokonaiskorkeuden. Esim. jos 160 cm pitkän kaverin korkeus on viivottimella 32 mm ja tangon korkeus 180 mm, on tanko 9 metrin korkuinen (180/32x1,6m).
Miten hoidan lippuani ?
Pese lippu tarvittaessa 60°C kirjopesussa. Hoito-ohjeet löytyvät myös lipun tuote-etiketistä. Taajamissa ja teiden varsilla lippuun saattaa tarttua pienhiukkasia, jotka eivät lähde kunnolla pesussa pois. Homehtumisen välttämiseksi kuivata lippu ennen varastointia.
Miten kauan lippu kestää käytössä ?
Lipun käyttöikään vaikuttavat tangossaoloaika, tangon kunto ja tuuliolosuhteet. Suomen lippu kestää käytännössä 5-25 vuotta normaalikäytössä. Sen sijaan ympäri vuorokauden tangossa liehuvat liput ja isännänviirit kestävät huomattavasti pienemmän aikaa. Mainoslipuissa kannattaa varautua tankoa kohden noin 1-2 lippuun/vuosi. Isännänviiri kestää yleensä noin kaksi vuotta, mutta kestoikä voi vaihdella 1-4 vuotta.
Lipun normaali hajoaminen alkaa lipun tai viirin vapaan puolen hankautumisella itseään vasten. Toisin sanoen vapaat kulmat alkavat rispaantumaan. Aitoon lipputehtaan Flagplus-käsittely parantaa kankaan hankauskestävyyttä. Taajamissa ongelmana ovat ilman pienhiukkaset, jotka tarttuvat kankaaseen kiinni ja kuluttavat kangasta hieman santapaperin lailla.
Jos lippu kuluu nopeammin, on syynä yleensä hankautuminen tangon saumaan tai lähistön puihin. Jos tangossa on pystysauma, se kannattaa asentaa paikan tuulisimpaan suuntaan. Kaikki tangossa olevat terävät särmät pienentävät lipun käyttöikää.
Myrskyillä liput kannattaa ottaa pois tangosta, koska myrskytuulen voima voi olla liikaa kankaan elastiselle rakenteelle. Hieman samalla tavoin kuin metallijousi kestää normaalivenytystä hyvin pitkään mutta napasahtaa kerrasta poikki, kun vetovoima on liian suuri.
check_circle
check_circle